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日本のお茶はお寺から

日本にお茶の樹は自生していません。ツバキの仲間であるお茶の樹は、中国南部が原産地だと考えられています。このお茶の樹は、遅くとも平安時代の初頭に日本に輸入されました。当時は遣唐使というかたちで、日本人が中国へ留学していました。その中でもお寺で修業していたお坊さんたちが、茶の飲み方を持ち帰り、またお茶の樹の栽培に取り組んだようです。当時のお寺は、中国文化の中継基地の役割を持っていたのです。

The Buddhist Origins of Tea in Japan

Tea is not native to Japan. Tea is related to the Camellia, and it is thought to have originated in Southern China.
Tea had been imported into Japan by the early Heian period. At that time Japan was sending missions, called kentôshi, to China, in order to study Chinese law, medicine, and culture. The custom of drinking tea was brought to Japan by monks who had trained at Buddhist temples in China, and they made the first attempts to grow tea in Japan.
Buddhist temples played the role of transmitters of Chinese culture.

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