skip to Main Content
緑茶と紅茶の差

緑茶と紅茶と言いますが、その違いはなんでしょうか。実は茶葉には酵素があるため、放置すると発酵します。この発酵を利用したのが「発酵茶」の紅茶であり、途中で止めたものが「半発酵茶」のウーロン茶です。採取した茶葉をすぐに加熱し、発酵を止めることで、みなさんのお手元にとどく緑茶ができます。18世紀のイギリス人は中国から茶を輸入していたため、2つを別の植物だと勘違いしていました。

Black Tea and Green Tea

Broadly speaking, there are two types of tea, green tea and black tea.

What is the difference?

The leaves of the tea plant contain fermentation enzymes, so if they are untreated, tea leaves ferment naturally. If the fermentation completes, you get black tea, while if you stop it part way through you get half-fermented teas such as oolong tea.  On the other hand, if the tea leaves are treated with steam soon after harvesting to stop fermentation, you get green tea.

English people, who imported tea from China in the eighteenth century, believed that these two kinds of tea, black tea and green tea, were made from different plants.

Back To Top
×Close search
Search